DELTA D’OR 2016 PER A CLOSCA FUGA

/ Veredicte del Jurat _ Producte de disseny altament sofisticat, però que fuig de la tecnologia, tant en el seu aspecte com en el seu ús. Destaca pel seu excel·lent mecanisme i la innovadora manera de guardar-ho. Està pensat per a un públic específic en creixement: gent que lloga o fa un ús esporàdic de la bicicleta.

 

Descobreix els guanyadors i finalistes dels Premis ADI 2016 a l’arxiu online!

Ens veiem al 2018! Fins llavors, segueix-nos al Blog de l’ADI.

Presentació

El principal motor de les activitats de l’associació des de la seva creació han estat els Premis Delta, atorgats biennalment en reconeixement a la tasca dels dissenyadors industrials i les empreses productores. Des de la seva primera edició el 1961, els Delta han estat per als dissenyadors i les empreses del país, un important canal de promoció i una valuosa plataforma per al reconeixement públic.

Els Premis Delta tenen com a objectiu celebrar l’excel·lència en el disseny i posar en relleu la seva importància com a eina privilegiada per a generar riquesa en una economia industrial, i el seu paper fonamental com a expressió dels nostres valors socials i culturals. El disseny industrial és el procés que dóna forma a la multitud d’objectes anònims amb els quals convivim dia a dia, i els fa possibles. Darrere de cadascun d’ells, hi ha professionals que han treballat amb responsabilitat pensant en l’usuari final, en la fabricació, en la creativitat aplicada i en la competitivitat, i empreses que han apostat pel disseny com a valor estratègic.

Des del 2011, els Premis Delta i les Medalles ADI se celebren en el marc del FADfest, un esdeveniment que emfatitza l’energia i la riquesa de Barcelona en el camp del disseny. Tots els objectes finalistes es mostren al públic des de les pàgines del catàleg i poden visitar-se a la “FADexpo”, una mostra que agrupa les obres finalistes i guanyadores dels premis que atorga el FAD en les diferents disciplines del disseny.

Calendari

Període d’inscripció 1a fase: 24/11/2015 al 11/02/2016

> Early bird: 1a setmana (24 al 30/11/2015)

Període d’inscripció 2a fase: 08 al 14/03/2016

Inauguració de l’exposició: 6 de juny de 2016

Lliurament de premis: 9 de juny de 2016

FADfest: del 6 al 12 de juny de 2016

Bases

OBJECTIU

L’ADI-FAD, Associació de Disseny Industrial del Foment de les Arts i el Disseny, convoca a empreses i dissenyadors, nacionals i internacionals per a que participin en els Premis Delta.

Aquest certamen tingué la seva primera edició l’any 1961, i al llarg d’aquests anys ha reconegut i promogut objectes de tot tipus, que destaquen pel seu caràcter innovador, per la renovació conceptual que comporten, pel seu propi disseny, per la resposta social que han generat i per la seva adequació medi-ambiental, així com la qualitat de fabricació.

 

PARTICIPACIÓ

Poden presentar-se a la convocatòria de 2016 productes dissenyats i produïts per dissenyadors i empreses de tot el món, sempre que aquests productes estiguin disponibles en el mercat espanyol, tant en comerç físic com virtual, al tancament de la convocatòria dels premis (11.02.2016) i no hagin estat presentats en anteriors convocatòries dels Premis Delta.

Els Premis Delta donen cabuda a tota classe d’objectes, incloent les auto-produccions.

Els dissenyadors i les empreses poden presentar-se per iniciativa pròpia o per invitació dels scouts col·laboradors de l’ADI-FAD.

 

FASES DEL CONCURS

Els productes presentats es valoraran en dues fases:

En la primera, tots els productes presentats seran avaluats per Junta de l’ADI-FAD que determinarà quins d’ells passen a la següent fase i obtenen el segell de Finalista Delta.

En la segona fase, els productes finalistes competiran pel Delta d’Or i fins a un màxim de 10 Deltes de Plata, atorgats pel Jurat internacional.

S’atorgarà, tanmateix, un Premi d’Opinió mitjançant la votació de tots els visitants de l’exposició.

Premis

FINALISTA DELTA

Entre tots aquells productes presentats, la Junta Directiva de l’ADI-FAD farà una primera selecció d’aquells productes que, segons els criteris establerts per l’entitat, mereixin formar part dels finalistes del premi. El nombre variarà en funció de la quantitat i, sobretot, la qualitat de les peces presentades.

Pack Finalista:

– 2 diplomes Finalista Delta

– Segell oficial Finalista Delta

– Presència al catàleg dels Premis ADI 2016

– Presència al catàleg online de la web

– Presència en l’exposició dels Premis ADI 2016

– Invitació a la cerimònia de lliurament dels Premis ADI 2016

– Suport promocional de l’ADI-FAD i el FADfest, en mitjans nacionals i internacionals especialitzats.

 

PREMI D’OPINIÓ

Tots els finalistes poden optar a aquest premi, que s’atorga mitjançant la votació dels visitants de l’exposició. Només hi haurà un guardonat en aquesta categoria.

Pack Premi d’Opinió:

– Pack Finalista

– 2 Trofeus Premi d’Opinió

– 2 diplomes Premi d’Opinió

– Segell oficial Premi d’Opinió

– Element distintiu a l’exposició

– Suport promocional de l’ADI-FAD i el FADfest, en mitjans nacionals i internacionals especialitzats

 

DELTA DE PLATA

El jurat serà l’encarregat d’escollir fins a un màxim de 10 Deltes de Plata entre tots els finalistes.

Pack Delta de Plata:

– Pack Finalista

– 2 Trofeus Delta de Plata

– 2 diplomes Delta de Plata

– Segell oficial Delta de Plata

– Element distintiu a l’exposició

– Dret a formar part de la Col·lecció Permanent de Disseny Industrial del Museu del Disseny de Barcelona

– Suport promocional de l’ADI-FAD i el FADfest, en mitjans nacionals i internacionals especialitzats.

– Presència a la Nota de Premsa especial pels guanyadors

 

DELTA D’OR

És el màxim guardó que lliura el Jurat dels Premis Delta. Un únic premi entre tota la selecció de productes presentats als Delta.

Pack Delta d’Or:

– Pack finalista

– 2 Trofeus Delta d’Or

– 2 diplomes Delta d’Or

– Segell oficial Delta d’Or

– Element distintiu a l’exposició

– Dret a formar part de la Col·lecció Permanent de Disseny Industrial del Museu del Disseny de Barcelona

– Ponència a un The Making Of… organitzat per l’ADI-FAD durant l’any següent al Premi

– Suport promocional de l’ADI-FAD i el FADfest, en mitjans nacionals i internacionals especialitzats

– Presència a la Nota de Premsa especial pelsguanyadors

– Participació totalment gratuïta en la següent edició dels Premis Delta (això no implica accés directe a la segona fase, el producte serà jutjat en igualtat de condicions en la primera fase del Premi)

Jurat

El Jurat dels Premis Delta 2016 és independent i internacional. Està format per experts en diferents camps vinculats al disseny industrial, que examinaran físicament els productes a l’exposició dels Finalistes Delta, seguint els criteris de valoració proposats per l’ADI-FAD i els membres del Jurat per determinar-ne els guanyadors.

En cas que algun dels membres del Jurat estigui relacionat amb algun dels productes presentats, s’abstindrà durant la votació. En el transcurs de les deliberacions, en cas d’empat, el president del Jurat ostenta el vot de qualitat. El Jurat emetrà el seu veredicte justificat i inapel·lable i atorgarà els premis en un acte públic.

En aquesta edició, el jurat està format per Jasper Morrison, Jeannette Altherr, Alexander von Vegesack, Xavier Costa i Gracia Cardona.

Gracia Cardona

Presidenta de ADI-FAD

Jeannette Altherr

industrial designer

Alexander von Vegesack

Director Domaine de Boisbuchet

Xavier Costa

CEO of Lékué

Jasper Morrison

Designer

Inscripcions

Inscripcions tancades

Primera fase: 24/11/2015 al 11/02/2016

El preu de la primera inscripció és de 125 € (IVA inclòs) per cada producte presentat.

– Per a tots els socis de l’ADI-FAD, la primera inscripció del primer producte és gratuïta.

– Per als Early Birds (02 al 08/11/2015)el preu és de 99€

La inscripció es realitza online.

Totes aquelles inscripcions que no lliurin tota la documentació seguint els paràmetres indicats a continuació quedaran desqualificades.

Els participants han d’emplenar tots els camps del formulari, on se’ls demanarà:

Crèdits del dissenyador/empresa

–  Dades del dissenyador, estudi o empresa de disseny. Si el producte ha estat desenvolupat per l’equip intern de l’empresa o l’estudi, ha d’especificar-se el nom de l’estudio o bé “Departament de disseny”. Si el producte resulta guanyador, l’empresa o estudi podran proporcionar els noms dels integrants del departament per a que siguin citats.

–  Dades de l’empresa productora

Crèdits del producte

–  Nom del producte

–  Una breu descripció en català, castellà o anglès (màxim 700 caràcters) Aquesta descripció és la que apareixerà al catàleg, i per tant, haurà de ser senzilla i no contindrà detalls tècnics, de l’empresa o publicitaris.

–  Data de comercialització del producte

–  Preu/s del producte/s en Euros

– Entre dos i cinc imatges representatives del producte

> Formats imatges: JPG, GIF o PNG. Baixa resolució

 

Opcionalment, es poden adjuntar els següents documents, tenint en compte que el Jurat pot desestimar un producte per falta d’informació, i per tant, és recomanable:

–  Vídeo explicatiu del producte (arxiu o enllaç a YouTube/Vimeo)

–  Memòria del producte, amb informació tècnica i de sostenibilitat (màxim 3.500 caràcters). El document pot incloure imatges, plànols, certificats.

> Formats: PDF, MS-Word (o Zip). Baixa resolució.

–  Catàleg comercial i tarifa on consti el PVP vigent del producte

> Formats: PDF/ZIP (Baixa resolució) o enllaç a la botiga online.

 

L’import total dels productes presentats es podrà abonar mitjançant transferència bancària / ingrés en el compte ES83-0081-0217-17-0001132824.

El comprovant digital del pagament realitzat haurà d’enviar-se a premisadi@adifad.org i ha d’incloure el nom del producte i de l’empresa.

La Junta de l’ADI-FAD es reunirà i determinarà quins productes presentats poden accedir a ser Finalistes Delta, i tenen opció de competir pels Delta de Plata i el Delta d’Or. La decisió es comunicarà als participants Finalistes a través d’un missatge de correu electrònic.

 

Segona fase: 10 al 31/03/2016

Els responsables dels productes finalistes hauran de fer efectiu un segon pagament de 650€ (IVA inclòs) per cada producte seleccionat per a obtenir la certificació de Finalista Delta que els donarà accés a la següent fase.

Només els productes amb la certificació participaran en l’exposició i es publicaran al catàleg dels Premis ADI 2016.

Per a completar la segona fase d’inscripció, s’enviarà a premisadi@adifad.org:

–  El comprovant de pagament de l’import de la 2a fase

–  Una descripció detallada del producte proposat per a l’exposició (mesures, colors, valor…)

–  Entre 5-10 imatges en format tiff, 300dpi, compatibles amb Mac. Cal incloure el peu de foto i el Copyright de cadascuna d’elles (en cas que els drets pertanyin a l’empresa o dissenyador, també haurà d’indicar-se)

 

El Jurat valorarà els productes físicament, a l’exposició dels Finalistes Delta. Aquests, per tant, han de presentar-se físicament tal i com es comercialitzen. En cas que les seves mesures ho impedeixin, l’empresa productora subministrarà tota la informació gràfica i/o audiovisual necessària per tal que el Jurat pugui efectuar una correcta avaluació, i indicarà la ubicació física del producte en qüestió per a una eventual verificació en persona.

En cas de necessitar més informació sobre qualsevol dels productes Finalistes, el Jurat podrà posar-se en contacte amb l’empresa durant la deliberació per a resoldre dubtes o demanar aclariments sobre el producte.

El lloc i la data de lliurament i recollida dels productes admesos per formar part de l’exposició es comunicarà amb la deguda antelació mitjançant correu electrònic.

Les despeses de transport fins a o des del FAD o del magatzem que s’habiliti aniran a càrrec del participant. Durant el transport de cada producte, totes les despeses auxiliars, incloent els d’embalatge, transport i assegurança, així com els costos d’altres materials per a la presentació del projecte seran responsabilitat del participant.

Tota observació i/o consulta sobre l’organització, interpretació de les bases, publicació del catàleg i procés de selecció s’ha de fer per escrit, dirigida a l’atenció del president de l’ADI-FAD sota el concepte Premis Delta 2016, i enviada per correu electrònic a premisadi@adifad.org, o bé, per correu postal a:

ADI-FAD / Edifici Disseny Hub Barcelona

Premi DELTA 2016

C/Badajoz 175-177 Planta -1

08018 Barcelona

 

INFORMACIÓ LEGAL

Exposició

–  El FAD assegurarà els productes des del moment del seu lliurament fins a la data fixada per a la seva devolució. L’organització no es farà responsable d’aquelles peces que no siguin recollides a la data estipulada. El FAD es fa responsable de possibles desperfectes i les seves indemnitzacions, sempre que estiguin recollides dins dels paràmetres estipulats per l’assegurança. Ni el FAD ni l’ADI-FAD són responsables de cap desperfecte o incidència que les peces finalistes presentades a l’exposició puguin patir durant el trasllat des de i fins al FAD.

–  Un cop finalitzada l’exposició, es comunicarà als Finalistes per correu electrònic la data i el lloc de recollida de productes. En cas de no retirar-se el material en el període de temps estipulat, l’ADI-FAD disposarà d’ells de la forma que consideri oportuna.

 

Drets dels Premis Delta 2016

–  Tots els productes guanyadors dels Premis Delta 2016 adquireixen el dret a integrar-se en el fons del Museu del Disseny de Barcelona, com a part de la Col·lecció Permanent de Disseny Industrial gestionada per aquest centre.

–  Els productes guanyadors podran utilitzar la marca homologada Delta ADI-FAD 2016, en les seves versions d’Or i Plata. L’ús de les marques se sotmetrà a la normativa gràfica de l’ADI-FAD i aquestes podran incorporar-se als productes, impresos o promocions habituals de les empreses.

–  Els productes Finalistes inscrits a la segona fase podran disposar de la marca registrada i homologada per l’ADI-FAD “Finalista Delta 2016”, on figurarà la condició de producte Finalista 2016.

Difusió

–  L’ADI-FAD es reserva el dret a organitzar diferents activitats de difusió, així com una exposició itinerant amb els productes finalistes i els guanyadors. Per aquest motiu, les empreses hauran de facilitar, en la mesura del possible, el producte finalista o guanyador, quan l’ADI-FAD ho requereixi per a aquest tipus d’esdeveniments.

 

Condicions legals

–  L’ADI-FAD no es responsabilitza de la veracitat de les dades aportades pels participants.

–  La participació en aquests Premis pressuposa la total acceptació de les bases, la interpretació de les quals correspon a la Junta de l’ADI-FAD.

–  La convocatòria dels Premis Delta 2016 es farà pública per mitjà d’aquestes bases i a través de la seva difusió als mitjans de comunicació.

–  El material i els productes que s’hagin presentat pertanyen als seus autors, essent aquesta una propietat irrenunciable. El disseny presentat no pot incomplir de cap manera els drets de propietat intel·lectual i/o industrial de cap tercer. La responsabilitat, en cas d’infracció de drets de tercers, recaurà en el participant.

– Els participants han de declarar els noms de qualsevol tercer que pugui tenir drets de propietat intel·lectual, morals o d’un altre tipus en tot allò relacionat amb la inscripció, el seu disseny o desenvolupament. Els participants han de poder demostrar, prèvia sol·licitud, que qualsevol dret d’un tercer ha estat cedit, llicenciat en favor del/dels participant/s, o que s’ha renunciat al mateix de manera apropiada, amb caràcter general.

–  Participant al concurs, els participants reconeixen sotmetre’s a aquestes Bases Oficials i els Termes i Condicions que són finals i vinculants en tots els aspectes, quedant especificat que el Jurat no està obligat a exposar els motius de les seves decisions. En cas que el jurat decideixi que qualsevol dels finalistes o el guanyador s’han convertit en inelegibles, escollirà un nou guanyador (o nous finalistes) a la seva pròpia voluntat. No es mantindrà cap correspondència referent a aquest tema.

–  Les inscripcions podran mostrar-se a voluntat de l’ADI-FAD, que es reserva el dret de no mostrar els treballs que consideri inadequats.

–  Els participants accepten formar part en qualsevol fotografia, entrevista, pel·lícula/vídeo i activitat promocional similar relacionada amb aquest concurs, tal com pugui ser raonablement sol·licitat per l’ADIFAD, sense cap pagament addicional. Especialment, quedarà degudament autoritzat l’ús del nom del participant, la seva biografia i imatge, fotos i/o vídeos/pel·lícules de l’ADI-FAD i materials de màrqueting d’agències relacionades.

–  No s’acceptarà en aquest concurs cap responsabilitat en relació a cap inscripció fora de termini, perduda, corrupta, il·legible o incompleta. Tota inscripció que incorri en qualsevol d’aquests casos serà rebutjada segons l’absoluta discreció de l’ADI-FAD. El comprovant de l’enviament de la inscripció no s’acceptarà com a prova de lliurament.

–  Si qualsevol participant (incloent els guanyadors nacionals i internacionals) incompleix qualsevol d’aquestes normes oficials o termes i condicions, quedarà desqualificat i immediatament retornarà a l’ADI-FAD el premi rebut en relació a aquest concurs.

–  El participant allibera a l’ADI-FAD i a qualsevol dels seus socis, càrrecs directius i empleats de qualsevol responsabilitat per lesió, pèrdua o danys de qualsevol tipus relacionats amb la participació en el concurs o resultants de l’acceptació, possessió o ús/mal ús de qualsevol premi.

–  L’ADI-FAD es reserva el dret a reproduir, en publicacions i revistes, qualsevol dels productes que s’hagin presentat i es compromet a informar sempre de la identitat del seu autor i el seu fabricant.

–  L’ADI-FAD no és responsable de les reclamacions per plagi, desperfectes o furt que puguin patir els productes per causes alienes a l’organització.

–  L’ADI-FAD es reserva el dret a poder canviar algun aspecte de les bases o el format de lliurament dels projectes.

–  El Premi Delta estarà regulat per la legislació espanyola i s’interpretarà d’acord amb ella.

–  Qualsevol reclamació o qüestió que sorgeixi en virtut de, o en relació amb el present concurs, el premi o aquestes Bases Oficials, estarà subjecta a la jurisdicció exclusiva d’Espanya.

 

Qualsevol consulta que vulgui fer-se referent al concurs serà atesa de 10 a 14 hores a:

Presencialment:

ADI-FAD (Edifici Disseny Hub Barcelona)

Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38

Planta -1 08018 Barcelona

Telèfon: (34) 932 566 770 / (34) 932 566 771

Mail: premisadi@adifad.org

Primera fase: 24/11/2015 al 11/02/2016

El preu de la primera inscripció és de 125 € (IVA inclòs) per cada producte presentat.

– Per a tots els socis de l’ADI-FAD, la primera inscripció del primer producte és gratuïta.

– Per als Early Birds (02 al 08/11/2015)el preu és de 99€

La inscripció es realitza online.

Totes aquelles inscripcions que no lliurin tota la documentació seguint els paràmetres indicats a continuació quedaran desqualificades.

Els participants han d’emplenar tots els camps del formulari, on se’ls demanarà:

–  Dades del dissenyador, estudi o empresa de disseny. Si el producte ha estat desenvolupat per l’equip intern de l’empresa o l’estudi, ha d’especificar-se el nom de l’estudio o bé “Departament de disseny”. Si el producte resulta guanyador, l’empresa o estudi podran proporcionar els noms dels integrants del departament per a que siguin citats.

–  Dades de l’empresa productora

Crèdits del producte

–  Nom del producte

–  Una breu descripció en català, castellà o anglès (màxim 700 caràcters) Aquesta descripció és la que apareixerà al catàleg, i per tant, haurà de ser senzilla i no contindrà detalls tècnics, de l’empresa o publicitaris.

–  Data de comercialització del producte

–  Preu/s del producte/s en Euros

– Entre dos i cinc imatges representatives del producte

> Formats imatges: JPG, GIF o PNG. Baixa resolució

 

Opcionalment, es poden adjuntar els següents documents, tenint en compte que el Jurat pot desestimar un producte per falta d’informació, i per tant, és recomanable:

–  Vídeo explicatiu del producte (arxiu o enllaç a YouTube/Vimeo)

–  Memòria del producte, amb informació tècnica i de sostenibilitat (màxim 3.500 caràcters). El document pot incloure imatges, plànols, certificats.

> Formats: PDF, MS-Word (o Zip). Baixa resolució.

–  Catàleg comercial i tarifa on consti el PVP vigent del producte

> Formats: PDF/ZIP (Baixa resolució) o enllaç a la botiga online.

 

L’import total dels productes presentats es podrà abonar mitjançant transferència bancària / ingrés en el compte ES83-0081-0217-17-0001132824.

El comprovant digital del pagament realitzat haurà d’enviar-se a premisadi@adifad.org i ha d’incloure el nom del producte i de l’empresa.

La Junta de l’ADI-FAD es reunirà i determinarà quins productes presentats poden accedir a ser Finalistes Delta, i tenen opció de competir pels Delta de Plata i el Delta d’Or. La decisió es comunicarà als participants Finalistes a través d’un missatge de correu electrònic.

 

Segona fase: 08 al 14/03/2016

Els responsables dels productes finalistes hauran de fer efectiu un segon pagament de 650€ (IVA inclòs) per cada producte seleccionat per a obtenir la certificació de Finalista Delta que els donarà accés a la següent fase.

Només els productes amb la certificació participaran en l’exposició i es publicaran al catàleg dels Premis ADI 2016.

Per a completar la segona fase d’inscripció, s’enviarà a premisadi@adifad.org:

–  El comprovant de pagament de l’import de la 2a fase

–  Una descripció detallada del producte proposat per a l’exposició (mesures, colors, valor…)

–  Entre 5-10 imatges en format tiff, 300dpi, compatibles amb Mac. Cal incloure el peu de foto i el Copyright de cadascuna d’elles (en cas que els drets pertanyin a l’empresa o dissenyador, també haurà d’indicar-se)

 

El Jurat valorarà els productes físicament, a l’exposició dels Finalistes Delta. Aquests, per tant, han de presentar-se físicament tal i com es comercialitzen. En cas que les seves mesures ho impedeixin, l’empresa productora subministrarà tota la informació gràfica i/o audiovisual necessària per tal que el Jurat pugui efectuar una correcta avaluació, i indicarà la ubicació física del producte en qüestió per a una eventual verificació en persona.

En cas de necessitar més informació sobre qualsevol dels productes Finalistes, el Jurat podrà posar-se en contacte amb l’empresa durant la deliberació per a resoldre dubtes o demanar aclariments sobre el producte.

El lloc i la data de lliurament i recollida dels productes admesos per formar part de l’exposició es comunicarà amb la deguda antelació mitjançant correu electrònic.

Les despeses de transport fins a o des del FAD o del magatzem que s’habiliti aniran a càrrec del participant. Durant el transport de cada producte, totes les despeses auxiliars, incloent els d’embalatge, transport i assegurança, així com els costos d’altres materials per a la presentació del projecte seran responsabilitat del participant.

Tota observació i/o consulta sobre l’organització, interpretació de les bases, publicació del catàleg i procés de selecció s’ha de fer per escrit, dirigida a l’atenció del president de l’ADI-FAD sota el concepte Premis Delta 2016, i enviada per correu electrònic a premisadi@adifad.org, o bé, per correu postal a:

ADI-FAD / Edifici Disseny Hub Barcelona

Premi DELTA 2016

C/Badajoz 175-177 Planta -1

08018 Barcelona

 

INFORMACIÓ LEGAL

Exposició

–  El FAD assegurarà els productes des del moment del seu lliurament fins a la data fixada per a la seva devolució. L’organització no es farà responsable d’aquelles peces que no siguin recollides a la data estipulada. El FAD es fa responsable de possibles desperfectes i les seves indemnitzacions, sempre que estiguin recollides dins dels paràmetres estipulats per l’assegurança. Ni el FAD ni l’ADI-FAD són responsables de cap desperfecte o incidència que les peces finalistes presentades a l’exposició puguin patir durant el trasllat des de i fins al FAD.

–  Un cop finalitzada l’exposició, es comunicarà als Finalistes per correu electrònic la data i el lloc de recollida de productes. En cas de no retirar-se el material en el període de temps estipulat, l’ADI-FAD disposarà d’ells de la forma que consideri oportuna.

 

Drets dels Premis Delta 2016

–  Tots els productes guanyadors dels Premis Delta 2016 adquireixen el dret a integrar-se en el fons del Museu del Disseny de Barcelona, com a part de la Col·lecció Permanent de Disseny Industrial gestionada per aquest centre.

–  Els productes guanyadors podran utilitzar la marca homologada Delta ADI-FAD 2016, en les seves versions d’Or i Plata. L’ús de les marques se sotmetrà a la normativa gràfica de l’ADI-FAD i aquestes podran incorporar-se als productes, impresos o promocions habituals de les empreses.

–  Els productes Finalistes inscrits a la segona fase podran disposar de la marca registrada i homologada per l’ADI-FAD “Finalista Delta 2016”, on figurarà la condició de producte Finalista 2016.

Difusió

–  L’ADI-FAD es reserva el dret a organitzar diferents activitats de difusió, així com una exposició itinerant amb els productes finalistes i els guanyadors. Per aquest motiu, les empreses hauran de facilitar, en la mesura del possible, el producte finalista o guanyador, quan l’ADI-FAD ho requereixi per a aquest tipus d’esdeveniments.

 

Condicions legals

–  L’ADI-FAD no es responsabilitza de la veracitat de les dades aportades pels participants.

–  La participació en aquests Premis pressuposa la total acceptació de les bases, la interpretació de les quals correspon a la Junta de l’ADI-FAD.

–  La convocatòria dels Premis Delta 2016 es farà pública per mitjà d’aquestes bases i a través de la seva difusió als mitjans de comunicació.

–  El material i els productes que s’hagin presentat pertanyen als seus autors, essent aquesta una propietat irrenunciable. El disseny presentat no pot incomplir de cap manera els drets de propietat intel·lectual i/o industrial de cap tercer. La responsabilitat, en cas d’infracció de drets de tercers, recaurà en el participant.

– Els participants han de declarar els noms de qualsevol tercer que pugui tenir drets de propietat intel·lectual, morals o d’un altre tipus en tot allò relacionat amb la inscripció, el seu disseny o desenvolupament. Els participants han de poder demostrar, prèvia sol·licitud, que qualsevol dret d’un tercer ha estat cedit, llicenciat en favor del/dels participant/s, o que s’ha renunciat al mateix de manera apropiada, amb caràcter general.

–  Participant al concurs, els participants reconeixen sotmetre’s a aquestes Bases Oficials i els Termes i Condicions que són finals i vinculants en tots els aspectes, quedant especificat que el Jurat no està obligat a exposar els motius de les seves decisions. En cas que el jurat decideixi que qualsevol dels finalistes o el guanyador s’han convertit en inelegibles, escollirà un nou guanyador (o nous finalistes) a la seva pròpia voluntat. No es mantindrà cap correspondència referent a aquest tema.

–  Les inscripcions podran mostrar-se a voluntat de l’ADI-FAD, que es reserva el dret de no mostrar els treballs que consideri inadequats.

–  Els participants accepten formar part en qualsevol fotografia, entrevista, pel·lícula/vídeo i activitat promocional similar relacionada amb aquest concurs, tal com pugui ser raonablement sol·licitat per l’ADIFAD, sense cap pagament addicional. Especialment, quedarà degudament autoritzat l’ús del nom del participant, la seva biografia i imatge, fotos i/o vídeos/pel·lícules de l’ADI-FAD i materials de màrqueting d’agències relacionades.

–  No s’acceptarà en aquest concurs cap responsabilitat en relació a cap inscripció fora de termini, perduda, corrupta, il·legible o incompleta. Tota inscripció que incorri en qualsevol d’aquests casos serà rebutjada segons l’absoluta discreció de l’ADI-FAD. El comprovant de l’enviament de la inscripció no s’acceptarà com a prova de lliurament.

–  Si qualsevol participant (incloent els guanyadors nacionals i internacionals) incompleix qualsevol d’aquestes normes oficials o termes i condicions, quedarà desqualificat i immediatament retornarà a l’ADI-FAD el premi rebut en relació a aquest concurs.

–  El participant allibera a l’ADI-FAD i a qualsevol dels seus socis, càrrecs directius i empleats de qualsevol responsabilitat per lesió, pèrdua o danys de qualsevol tipus relacionats amb la participació en el concurs o resultants de l’acceptació, possessió o ús/mal ús de qualsevol premi.

–  L’ADI-FAD es reserva el dret a reproduir, en publicacions i revistes, qualsevol dels productes que s’hagin presentat i es compromet a informar sempre de la identitat del seu autor i el seu fabricant.

–  L’ADI-FAD no és responsable de les reclamacions per plagi, desperfectes o furt que puguin patir els productes per causes alienes a l’organització.

–  L’ADI-FAD es reserva el dret a poder canviar algun aspecte de les bases o el format de lliurament dels projectes.

–  El Premi Delta estarà regulat per la legislació espanyola i s’interpretarà d’acord amb ella.

–  Qualsevol reclamació o qüestió que sorgeixi en virtut de, o en relació amb el present concurs, el premi o aquestes Bases Oficials, estarà subjecta a la jurisdicció exclusiva d’Espanya.

 

Qualsevol consulta que vulgui fer-se referent al concurs serà atesa de 10 a 14 hores a:

Presencialment:

ADI-FAD (Edifici Disseny Hub Barcelona)

Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38

Planta -1 08018 Barcelona

Telèfon: (34) 932 566 770 / (34) 932 566 771

Mail: premisadi@adifad.org

Trofeu

Des dels seus inicis, el disseny del trofeu dels Premis Delta ha anat canviant en cada edició. L’encàrrec el rep un dissenyador soci de l’entitat o col·laborador habitual que fa la seva interpretació del guardó i del logotip dels premis, que habitualment està representat d’alguna forma a l’objecte.

Alguns exemples dels últims anys són: Ernest Perera, Joan Gaspar, Nahtrang o Jordi Canudas.

Aquest any, el disseny se li ha encarregat a Tomás Alonso.

FAQ

Quins tipus de productes es poden presentar?

Productes per a la persona: indumentària, articles d’oci i esports, higiene personal, telefonia i electrònica, jocs i complements per a nens, aparells d’ajuda per a persones de la tercera edat, productes d’alimentació, packaging.

Productes per a l’hàbitat: mobiliari i complements per a la casa, elements d’il·luminació, sanitaris i accessoris de bany, electrodomèstics per a la cuina, televisió i aparells audiovisuals, sistemes de domòtica iseguretat, ordinadors i entorns de treball domèstic.

Productes per al treball: equipament d’oficina, màquines i eines per a la indústria, aparells electrònics i de comunicació per a entorns laborals, instrumental tècnic, mèdic i científic.

Productes per a ambients exteriors: elements urbans i d’ús públic, elements d’il·luminació d’exteriors, sistemes de condicionament d’espais públics, elements per al muntatge d’instal·lacions i la construcció.

Productes per a la mobilitat: mitjans de transport col·lectius, automòbils, motocicletes, bicicletes, embarcacions, avions, sistemes i dispositius per al transport de persones i béns.

 

Quins són els criteris que es tindran en compte alhora de valorar els productes?

– Adaptabilitat els productes han de respondre a les necessitats de les persones en tota la seva heterogeneïtat social i cultural.

– Responsabilitat els productes han de garantir seguretat en el seu ús i ser beneficiosos per a les persones, amb el mínim impacte mediambiental.

– Coherència els productes han de fer un ús apropiat de la tecnologia, el color, els materials i tots els components del procés de fabricació i distribució.

– Imatge els productes han de ser d’alt valor comunicatiu per tal que facilitin la interpretació de les seves funcions i afavoreixin la satisfacció emocional de l’usuari.

– Innovació els productes han d’implementar o millorar de forma notable objectes, serveis, processos, tecnologies o formes d’organització relacionats amb el disseny de producte. Aquesta innovació pot afectar a aspectes com la productivitat, la difusió al mercat, l’impacte social o mediambiental, l’accessibilitat o els valors d’ús.

– Esforç o implicació personal del dissenyador o l’empresa per arribar…

 

Quins sistemes de pagament puc fer servir?

El pagament de cadascuna de les fases es pot fer per ingrés o transferència al compte de l’Associació de Disseny Industrial ADI-FAD – ES83-0081-0217-17-0001132824. És indispensable que al concepte surtin el nom del producte i el número d’inscripció.

 

Hi ha algun descompte?

Els descomptes que oferim són els següents:

Soci ADI-FAD: la 1a fase del 1er producte inscrit és gratuïta

Early Birds: Tots aquells que s’inscriguin la 1a setmana de convocatòria pagaran 99€ en comptes de 125€.

Els descomptes no són acumulatius.

 

Qui forma la junta de l’ADI-FAD?

Aquesta informació es troba a disposició de qualsevol persona al blog de l’ADI-FAD

 

Quan es reuneix el jurat?

El jurat es reunirà un cop l’exposició estigui muntada, per tal de poder valorar les peces de forma física.

 

Com funciona el jurat?

El jurat rep la informació que es facilita al fer la inscripció per estudiar-la durant unes setmanes. Finalment s’organitza una reunió, un cop muntada l’exposició, en la que cadascun dels membres del jurat exposa les seves opinions i es debat sobre cadascun dels objectes finalistes. Aquest mateix dia es pren la decisió dels productes guardonats.

 

Quan s’enviarà el segell de finalista?

El segell de finalista només s’entregarà a aquells que s’inscriguin a la segona fase. El segell es lliurarà un cop tancada la segona fase d’inscripció.

 

Quan s’enviarà el segell de guanyador?

El segell dels guanyadors es lliurarà la setmana següent a la cerimònia de lliurament de premis.

 

Qui tindrà trofeu?

Els guanyadors del Delta d’Or, els Delta de Plata i el Premi d’Opinió obtindran un trofeu que es lliurarà durant la cerimònia.

 

Quants diplomes i trofeus es donen per producte?

Per cada producte guanyador, s’entregaran dos diplomes i dos trofeus durant la cerimònia. En cas de estar interessats en un duplicat, es podrà sol·licitar a les oficines de l’ADI-FAD, per correu o per telèfon. Cada duplicat té un cost, del que us informaran les coordinadores de la secretaria.

En el cas dels productes finalistes, s’entregaran dos diplomes a la sortida de la cerimònia. En cas de estar interessats en un duplicat, es podrà sol·licitar a les oficines de l’ADI-FAD, per correu o per telèfon. Cada duplicat té un cost, del que us informaran les coordinadores de la secretaria.

Les despeses d’enviament correran a càrrec de l’interessat.

 

Quants catàlegs puc tenir si sóc guanyador?

Cada producte guanyador té dret a 4 catàlegs (2 per a l’empresa i 2 per al dissenyador) En cas de voler algun exemplar més, s’ha de comprar.

 

Puc tenir un catàleg si sóc soci?

Tots els socis tenen dret a un exemplar gratuït, que poden recollir a les oficines de l’ADI-FAD, amb cita prèvia.

 

Quan podré conèixer si sóc finalista?

Informarem a tots els participants de si són finalistes la setmana després de la reunió de la junta de l’ADI-FAD.

 

Quan podré saber si soc guanyador?

Els resultats no es podran saber, sota cap concepte, fins al moment de la cerimònia.

 

Quanta gent pot assistir a la cerimònia?

L’aforament de l’espai és limitat. Per aquest motiu, només podran assistir entre dues i tres persones per producte finalista. En cas que quedin seients lliures, s’oferiran les invitacions als socis de l’ADI-FAD. És obligatori confirmar l’assistència per mail a la secretaria i rebre la confirmació. En cas contrari no es podrà accedir a l’auditori .

 

Si vull assistir a la cerimònia, quin procediment he de seguir?

Per assistir a la cerimònia s’ha d’escriure un mail a la secretaria en el que s’informi del producte finalista i els noms dels assistents (fins a un màxim de 3 per producte entre empresa i dissenyador) Es necessari rebre el mail de confirmació per poder assistir a la cerimònia. En cas de no rebre resposta es pot contactar per telèfon amb la oficina de l’ADI.

 

Quin preu té assistir a la cerimònia?

Assistir a la cerimònia és gratuït per als finalistes dels Premis Delta. Tot i així és obligatori seguir el procediment.

 

Què passa si no puc assistir a la cerimònia i sóc guanyador?

En cas que no puguis assistir, des de l’oficina de l’ADI-FAD t’enviarem els trofeus, els diplomes i els catàlegs corresponents. L’ADI es farà càrrec de les despeses d’enviament.

 

S’ha d’enviar el producte físicament?

En cas de ser Finalista, s’haurà d’enviar una mostra del producte, que haurà de consensuar-se amb l’equip de l’ADI-FAD i els dissenyadors de l’exposició per trobar la peça que més s’adeqüi al conjunt expositiu.

 

Quant de temps dura l’exposició?

L’exposició té una durada aproximada de 3 mesos. Durant aquest temps no es podran retirar els productes.

 

Com es mostraran els objectes a l’exposició?

La FADexpo té vocació d’exposició i no de fira. Per aquest motiu, els productes es mostraran de forma homogènia en un muntatge expositiu dissenyat per un equip seleccionat pel FAD, amb cartel·les que contindran informació sobre el producte i els crèdits. No es podrà portar cap altre element que no sigui necessari per a la comprensió del producte.

 

Puc venir a col·locar el meu producte a l’exposició?

És preferible per garantir el correcte acoblament i col·locació de la peça. S’haurà d’informar prèviament a l’equip de l’ADI i als dissenyadors encarregats de l’exposició.

 

Es pot acompanyar l’objecte d’altres elements o accessoris?

No. Es tracta d’una exposició, no d’una fira. Només s’acceptaran objectes indispensables per a la comprensió del producte finalista. Tots aquells elements extres que s’accepti incorporar correran a càrrec del participant.

 

Es pot enviar el producte amb una empresa de missatgeria?

Sí, sempre i quan al paquet pugui identificar-se clarament amb el número d’inscripció, el nom del producte i l’empresa. A l’interior s’hauran d’incloure unes instruccions clares del muntatge del producte.

 

A quina adreça s’ha de fer arribar el material?

Tots els productes s’han d’enviar a:

Associació de Disseny Industrial ADI-FAD (Edifici Disseny Hub Barcelona)

Badajoz, 175-177

08018 Barcelona

Els productes enviats hauran de poder identificar-se sense necessitat d’obrir l’embalatge, pel que en el paquet s’hauran d’especificar el nom del producte i el número d’inscripció.

 

Qui paga el transport de la peça?

El participant assumirà el cost del transport de la peça, tant per l’entrega com per a la recollida.

 

La peça em serà retornada?

Les peces s’hauran de recollir el dia del desmuntatge a l’espai expositiu. En cas de no poder assistir personalment, les peces es podran enviar per empresa de missatgeria. Les despeses correran a càrrec del participant. Ni el FAD ni l’ADI-FAD acceptaran reclamacions per els possibles desperfectes ocasionats durant el transport de la peça. Totes aquelles peces que no siguin recollides abans de la data establerta, quedaran a disposició de l’ADI-FAD.

 

Es pot deixar el material d’embalatge emmagatzemat a l’edifici fins a la recollida dels productes?

No disposem de cap magatzem, pel que preferiblement l’empresa se l’haurà d’endur al final del muntatge i tornar-lo a portar durant la recollida.

 

En cas que la peça no pugui exposar-se per temes de mida, pes o similar, com es mostrarà a l’exposició? Qui es farà càrrec de les despeses?

En els casos excepcionals en els que el producte no pugui ésser exposat, el participant subministrarà tota la informació gràfica i/o audiovisual necessària per tal que el Jurat pugui efectuar una correcta avaluació, i indicarà la ubicació física del producte en qüestió per a una eventual verificació en persona.

 

Quan s’han d’entregar i recollir els productes?

Des de l’ADI ens posarem en contacte amb els finalistes per a comunicar les dates. No es podran entregar ni recollir els productes fora d’aquestes dates, ja que l’entitat no disposa d’espai on emmagatzemar les peces.