foto_Raquel_Pelta_5

Raquel Pelta

Historiadora de l’art, professora i escriptora

Biografía

Historiadora i investigadora del disseny, Doctora per la Universitat de Barcelona, llicenciada en Geografia i Història, en Comunicació Audiovisual, en Publicitat i Relacions Públiques. Des de març de 2006 és professora de la Facultat de Belles arts de la Universitat de Barcelona i membre del grup de recerca consolidat GRACMON.

Ha exercit la docència a la Universitat Rey Juan Carlos, l’Escola Elisava, la Universitat de Valladolid i l’Instituto Europeo di Design de Madrid —on va ser Directora Acadèmica de l’Escola de Màsters—, entre altres centres.

Al 2015 ha estat guardonada amb el Laus d’Honor, atorgat per ADG-FAD, en reconeixement a «una trajectòria dedicada a la història del disseny espanyol i a la seva capacitat per impulsar projectes entorn del disseny»

És directora de la revista online Monogràfica, (Premi Ciutat de Barcelona 2012) i entre 2001 i 2004, va dirigir la revista Visual.

És fundadora i directora del Congrés Internacional de Tipografia que se celebra a València des de 2004.

Ha comissariat exposicions, organitzat cursos i impartit conferències en un bon nombre de centres i institucions. És autora de nombroses publicacions sobre disseny entre les quals pot destacar-se el llibre Dissenyar Avui, editat per Paidós.
Al 2011, va rebre el Premi Gràffica.